Planter på loftet

Om aftenen til den 11. Januar 2014 blev brandvæsenet tilkaldt, til en brand i et hus, langt ude på landet i Nordjylland. Huset var allerede overtændt, så dele af det stod ikke til at redde.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Det var nu ikke den store katastrofe, for bygningen havde været forladt i en del år på daværende tidspunkt.

Blot en forkullet tagrygning, der lige titter op gennem trækronerne, afslører, at der ligger et hus og putter sig bag læhegn og hæk.
I vindfanget ligger et par gamle støvler. Grønne af mos, som de er, har det sikkert været deres hvilested i årevis.
De rustne skrog af en tørretumbler og en vaskemaskine, har vært udsat for vind og vejr i årevis, i det tagløse bryggers. Orangebrune, står de der, og venter bare på, at det anløbne metal opgiver ævred.
Indeni er huset sort og sodet, og skadet af mange års regn og rusk. Møbleringen er sparsom. Men i det tilstødende garage, er der et par lokaler, indrettet med kontor.

Nu står den blot tilbage, gemt af vejen bag høje træer og en tæt hæk. Lidt som et skamferet Torneroseslot, midt ude i ingenting.
Stedet er egentlig ikke synderligt spændende, havde det ikke været for førstesalen. For her har naturen fundet vej ind i bygningen, og blomster, græsser, mos og småbuske, har fundet fodfæste i det forkullede træ, og er nu langsomt ved at formulde huset.
Det vil tage tid – bevares. Men naturen er tålmodig. Så den skal nok få overtaget.
Og mens naturen gør sit arbejde, hygger smådyr og fugle sig i den forkullede ruin, gemt bag de skyggende træer.

 

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.