Klitten der forsvandt – og genopstod

Dette er et af mine allerførste besøg i en forladt bygning. Det fandt sted en efterårsdag i 1991, i det faldefærdige Hotel Klitten i Søndervig.


Stedet havde da stået tomt en del år, og var ærligt talt voldsomt medtaget.
Det oprindelige hotel Klitten blev opført i 1920, og var i omegnen af 50 år centrum for det gode badeliv i Søndervig. Storhedstiden var fra 1954 til 1967
Der var en stor spisesal, kro, koncertsal – hvor mange store danske navne har slået deres folder – bl.a spillede bandet Frede Fup på hotellet i mange år, og indspillede i 1981 deres live plade I AFTEN.
Senere nedgangstider gjorde, at hotellet endte sine dage som flytningecenter.

Efter denne epoke var hotellet så nedslidt, at det var usælgeligt, og blot stod tilbage som en ruin, overladt til tilfældige vandaler og vind og vejr.
I løbet af 1994 blev hotellet revet ned.

Under mit besøg i 1991 var hotellet så ringe, at det visse steder var farligt at bevæge sig. Men vi fik da set det gamle køkken, en smadret koncertsal og restaurant – men fik desværre ikke billeder disse lokaler. For hotellet blev en trist lære for mig, da jeg under besøget opdagede, at jeg blot havde fire billeder tilbage på min rulle med film!
Derfor de få billeder.

Klitten blev genopført i 2002 – dog ikke som spillested og hotel, men som feriecenter. Arkitektonsik er der taget udgangspunkt i det gamle træhotel, der nu ser ferielejligheder.


Herunder billeder fra Dagbladet Ringkøbing-Skjern, der i 1992 omtaltenedrivningen af det gamle badehotel.


Herunder foto af det originale Klitten – postkort fra Stenders – omkring 1952.
Nederst det nuværende feriekompleks


Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.