Anders og Jens’ hytte

Hvor Hedestederne støder op til Hammer Bakker, finder man i krattet resterne af en hytte. Nej, det er forkert. Man finder resterne af hele tre små hytter og skure.

Her boede Anders og Jens, har jeg fået fortalt. Men hvem disse to herrer var, ved jeg ikke. Men det ændrer ikke på, at de har boet her.

Presser man sig gennem krattet, støder man på en lysende rød dør, midt i alt det grønne. Den markerer indgangen til de to herrers forfaldne hytte, der er båret oppe af slyngplanter, endnu ikke helt ruste pandeplader og lige dele held og læ fra de omkringliggende træer.

Luften er fin i hytten, da vinduer, døre – og ikke mindst: taget – står pivåbne. Og ser ud til at have gjort det i årevis.

Tager man hovedindgangen – formoder jeg – kommer man ind i en lille mørk entre. Til venstre fører en frønnet, en gang grønmalet, dør ind til et das, og fortsætter man fremefter, hilses man velkommen af to badekar, side om side.

Herefter følger et åbent lokale, hvor loftet er faldet sammen, hvor man kan tage en anden dør til højre. Her kan man igen gå mod højre, ind i køkkenet, eller fortsætte ligeud, i den gamle have. Her er alt overgroet af grønne planter. Og bag det væltede træ, kan man se en lille hytte, indeholdende et par gamle lænestole. De to herrer har haft en pavillion. Fint skulle det være.

Går man gennem hytten, og ud hvor man kom ind, og gå til højre, ind i Bakkerne, støder man snart på en indhegning. Den holder nu ikke meget ude, eftersom den ligger sammenfalden hen ad skovbunden. Men her står en skurvogn parkeret, og til venstre for den, står en sammensunket hytte. Kigger man ind, står der orange urtepotter, og langs væggene hænger resterne af planteborde endnu i den sparsomme væg. De to herrer har åbenbart ernæret sig som gartnere – eller?

Det er tydeligt at der ikke har boet mennesker her længe. Meget længe. Planterne har helt overtaget stedet, og der går ikke mange år, før den lille hytte med den rødmalede dør, ikke vil kunne ses, for det krat der har omsluttet den.

Men indtil skoven har fortæret hytten, er den et besøg værd.

Bookmark permalink.

Lukket for kommentarer.